5 نکته مهم خرید فرش دسته دوم که بهتر است بدانید!

زینت خانه ایرانی به فرش وابسته است و همین موضوع است که فرش را به یکی از مهم ترین اثاثیه منزل تبدیل کرده است. البته امروزه به دلیل گران شدن قیمت فرش‌های دستبافت ایرانی، خرید آن برای بسیاری از افراد دشوار شده است و به همین دلیل است که بازار خرید و فروش فرش‌های دسته دوم رونق بسیاری گرفته است.

فرش دستبافت ایرانی عمر بالایی دارد و به دلیل نقش و نگارهای خاص کار شده در هر فرش، ارزش این نوع فرش حتی پس از سالها استفاده پابرجا خواهد ماند. به همین دلیل است که بسیاری از مراکز مانند سمساری‌ها به خرید و فروش این کالای ارزشمند مشغول هستند.

خرید فرش دسته دوم امری رایج است و اگر شما نیز قصد خرید آن را دارید در این مقاله از سمساری زرتشت همراه ما شوید تا 5 نکته لازم را برای خرید فرش دسته دوم را قبل از خرید بدانید.

 

  1. میزان رنگ‌پریدگی فرش

حس زنده بودن فرش مهم‌ترین ویژگی در خرید فرش دسته دوم است زیرا فرشی که رنگ و روی خود را از دست داده باشد هیچ جذابیتی نیز نخواهد داشت و روح مرده خود را به خانه نیز منتقل می‌کند. بنابراین در خرید فرش دست دوم، مهم‌ترین کار بررسی میزان رنگ‌پریدگی آن است.

برای انجام این کار بایستی ابتدا فرش را پهن کنید و در میانه فرش بایستید تا دید وسیع‌تری نسبت به رنگ فرش داشته باشید. سپس در همین حال که در میان فرش ایستاده‌اید، دو طرف فرش را به‌طور کامل با یکدیگر مقایسه کنید و کیفیت رنگ آن‌ها را با هم مقایسه کنید؛ اگر اختلاف رنگی بین دو طرف فرش دیده شود، می‌توان گفت دچار رنگ‌پریدگی شده است.

همچنین ممکن است گاها به دلیل خواب فرش رنگ قسمتی از آن درست دیده نشود، به همین منظور بهتر است قبل از بررسی فرش را در جهت خواب قرار دهید تا رنگ‌ها و نقش‌های آن از وضوح بیشتری برخوردار شوند و سپس آن را بررسی کنید.

 

خرید فرش دسته دوم

 

  1. بررسی چله فرش و میزان پاخوردگی

یک از کارآمدترین راه‌ها برای تعیین سلامت و کیفیت فرش دسته دوم، بررسی چله فرش ومشخص کردن میزان پا خوردن آن است. در مورد بررسی چله فرش، این بخش بایستی از استحکام کافی برخوردار باشد چرا که ضعیف بودن آن نشان دهنده از بین رج‌های فرش است.

برای تست کردن چله فرش می‌توان ریشه‌های سفید فرش را کمی بکشید و در صورتی که ریشه مقاومت کرد،فرش سالم است اما اگر ریشه تا نیاورد و پاره شد، بهتر است به خرید فرش دیگری فکرکنید. همچنین لازم به ذکر است که چله فرش یلی آسیب دیده خود به خود پاره می‌شو حتی اگر فشار چندانی به آن وارد نشود و این موضوع حتی با یک نگاه قابل تشخیص است.

برای بررسی میزان پاخوردگی فرش هم بایستی کمی دقیق‌تر به بستر فرش نگاه کرد. فرش اگر زیاد مورد استفاده قرار بگیردبه اصطلاح زیاد پا خورده می‌شود و به مرور زمان از ضخامت آن کم می‌شود. میزان پاخوردگی فرش در قسمت‌هایی که بیشتر در معرض رفت و آمد بوده است، به صورت نقاط سفید رنگی دیده می‌شود و هر چه این نقاط سفید رنگ بیشتر و بزرگتر باشند، فرش کهنه‌تر خواهد بود.

ترفند دیگری که برای تشخیص میزان پاخوردگی فرش وجود دارد، تا زدن آن است. ابتدا بایستی فرش را به صورتی تا بزنید که بتوانید نحوه قرارگیری لبه‌های کناری آن را با یکدیگر مقایسه کنید. در این حالت لبه‌های فرش باید صاف باشند و بیرون‌زدگی یا فرورفتگی در آن دید نشود، در این صورت فرش کمترین میزان پاخوردگی را دارد.

 

خرید فرش دسته دوم

 

  1. بررسی بید زدگی فرش

یکی از آسیب‌های جدی که ممکن است فرش دستبافت به آن مبتلا شود، بیدزدگی است. بید در واقع نوعی حشره است که در بین بافت فرش نفوذ کرده و پشم و چله آن را تخریب می‌کند. بیدزدگی معمولا در قسمت‌هایی از فرش رخ می‌دهد که کمترین استفاده را دارند و معمولا زیر مبل یا سایر لوازم خانه قرار می‌گیرند.

برای تشیخص این معضل در فرش بایستی به پشت آن نگاه کرد چرا که نخ‌هایی که توسط بید خورده می‌شوند در پشت فرش به جایی وصل نبوده و به راحتی از سطح آن جدا می‌شوند. البته بیدزدگی فرش می‌تواند عمیق‌تر هم باشد و آسیب‌های جدی‌تری مانند سوراخ شدن را در فرش ایجاد کند.

 

خرید فرش دسته دوم

 

  1. وجود تقارن در فرش

فرش ایرانی معمولا بافتی متقارن دارد و از دست دادن چنین ویژگی‌ای در فرش ایرانی نشان از کهولت آن دارد. بنابراین یک معیار مهم در زمان خرید فرش دست دوم، وجود تقارن در آن است. البته این موضوع در فرش‌های مدرن ممکن است وجود نداشته باشد پس نمی‌توان از این معیار براس سنجش سلامت فرش دسته دوم برای فرش‌های جدید استفاده کرد.

برای سنجش تقارن فرش با تا زدن آن می‌توانید هر طرف فرش را نسبت به سمت دیگر آن بسنجید. برای انجام این کار می‌توانید از ابزار متر کمک گرفته تا تقارن بخش‌های مختلف آن را نسبت به یکدیگر به‌دست آورید. راه‌حلی دیگر نیز بررسی دقیق امتداد نقش و نگارهای فرش است. اگر این نقش و نگارها در جایی از فرش به صورت ناگهانی قطع شوند،  خرید این فرش دست دوم توصیه نمی‌شود.

 

خرید فرش دسته دوم

 

  1. بررسی ترنج و لچک فرش

دو اصطلاح مهمی که در مورد فرش وجود دارد، ترج و لچک است. به گوشه‌های فرش لچک می‌گویند که در اکثر فرش‌ها به شکل قوس و با طرح‌های مختلفی از گل و بته نقش داده ‌شده است و ترنج نیز طرح کار شده رد میانه فرش است که معمولا طرح‌هایی نظیر دایره، بیضی و مستطیل دارد.

زیبایی فرش دسته دوم وابسته به سالم بودن لچک و ترنج آن است و اگر این دو بخش ظاهر خود را از دست داده باشند خرید چنین فرشی هیچ فایده‌ای برایتان نخواهد داشت.

 

خرید فرش دسته دوم

 

جمع بندی نهایی

خرید فرش دست دوم یک راهکار ساده برای کاهش هزینه ها است که با بررسی نکات ذکر شده می‌تواند تجربه‌ای موفق نیز باشد. نکته مهم دیگر برای خرید فرش دسته دوم تهیه آن از مراکز معتبر و متخصص در اینکار است. سمساری زرتشت با سالها سابقه در امر خرید و فروش فرش دسته دوم یکی از معتبرترین مراکز تهیه فرش دسته دوم سالم در تهران است.

همچنین اگر فروش فرش‌های دسته دوم خود را دارید سمساری زرتشت بهترین خریدار فرش دستبافت در تهران شناخته می‌شود و به شما در این مسیر کمک خواهد کرد. کارشناسان این مرکز با سال‌ها تجربه در زمینه خرید و فروش فرش دست دوم، کار قیمت ‌گذاری را با دقت بسیار انجام می‌دهند تا بیشترین سود را کسب را خرید و فروش فرش دسته دوم کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *